BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Koopjesjagers opgelet: Drie dagen feest in Kuurne!

Artmarkt

KUURNE – Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kunnen koopjesjagers hun hart ophalen in de verkeersvrije centrumstraten van Kuurne. Drie dagen lang bieden lokale handelaars aantrekkelijke koopjes aan via hun stocksales en zijn er diverse standwerkers die hun handelswaar aanbieden. Op zondag worden de stocksales aangevuld met kunst, aangezien zo’n 60 kunstenaars aan het werk te zien zullen zijn op en rond het marktplein voor ArtMarkt.

Al drieëntwintig jaar vormen de Koninklijke Kunstkring E. Carpentier en het ‘Bra3 Kuurne Onderneemt‘ een onafscheidelijke tandem als het om de organisatie gaat van de Artmarkt, stocksales en zomerbraderie. Beide verenigingen bundelen hun krachten, creativiteit en ondernemerschap om dit prachtige evenement mogelijk te maken. “Met de Artmarkt op zondag proberen we het grote publiek kennis te laten maken met kunst”, vertelt Annie Messely van Kunstkring Evariste Carpentier. “Voor de komende editie van de Artmarkt mogen we zo’n zestig artiesten verwelkomen die in hun openluchtateliers het publiek zullen laten kennismaken met tekenen, schilderen, pottendraaien, boetseren, graffiti, juwelen, glaskunst en meer. De deelnemende artiesten komen niet alleen uit onze eigen regio, maar ook uit plaatsen als Drongen, Knokke en Antwerpen. We zijn positief gestemd omdat de interesse om deel te nemen aan de Artmarkt elk jaar blijft groeien.”

koopjesjagersalarm

Daarnaast kunnen koopjesjagers drie dagen lang terecht op de stocksales die de plaatselijke handelaars aanbieden, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. “Naast de stocksales voorzien we op zondag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur ook een vertelmoment voor kinderen, gebracht door Peter Goossens”, voegt Johan Bossuyt van het Bra3 Kuurne Onderneemt toe. “Peter is een dichter-kunstschilder en maker van de podcast PoetryArt en het YouTube-kanaal Poetry – Art. Hij vertelt en leest voor uit het prentenboek ‘Duveltje Dok en de hemel’, geschreven door auteur en dichter Linde Moreel.”

Opvolger van de Artiestenfoor en de Kleurdag

De Artmarkt zag 23 jaar geleden het levenslicht en is de opvolger van de Artiestenfoor en de Kleurdag, die voor het eerst werd georganiseerd in 1969 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Kunstkring. Omdat steeds meer gemeenten de Artiestenfoor begonnen te imiteren, werd de naam gewijzigd naar Kleurdag om duidelijk te maken dat deze kunstmanifestatie in de eerste plaats voor kunstliefhebbers en kunstenaars bedoeld was. De verhuizing van het Marktplein en de aanpalende straten naar Domein Maelstede vond plaats in 1989. In 2001 kreeg het evenement nieuw elan door de samenwerking met het braderiecomité (nu onder de naam Bra3 Kuurne Onderneemt) en tal van verenigingen en individuen, waarbij de Kleurdag werd omgedoopt tot Artmarktkuurne en opnieuw verhuisde naar het heringerichte Marktplein. 

Meer informatie over Artmarkt en zomerbraderie is terug te vinden op www.artmarktkuurne.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online