BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eerste Verbindingsmoment in Kuurne georganiseerd door Ginger House en Co

Ginger House

KUURNE – Op zaterdag 15 juni vond in de onmiddellijke omgeving van het jeugdcentrum het eerste verbindingsmoment plaats, georganiseerd door Ginger House en Co. De initiatiefnemers van dit netwerkmoment waren de zussen Asma Diwan Ali, Rukhsana Zubair en Razwana Zubair, allen geboren in Pakistan maar al vele jaren woonachtig in Kuurne en Bredene. Hun doel was om een prachtige namiddag vol verbinding en interactie aan te bieden, en in dat opzet zijn ze zeker geslaagd.

De aanwezigen genoten van gratis koffie, thee en taart, terwijl een positieve en ontspannen sfeer voelbaar was in de directe omgeving. “Het centrale doel van deze bijeenkomst was om contact en verbinding te zoeken en samen de verbindingskaart in te vullen,” vertelt Asma Diwan Ali, “Met een kop koffie of thee en heerlijke taart bij de hand, werden al snel gesprekken aangeknoopt met de andere bezoekers. Deze eenvoudige maar doeltreffende elementen zorgden ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en openstond voor nieuwe ontmoetingen en gesprekken. De gesprekken waren inspirerend en hartelijk. We deelden verhalen, ideeën en ervaringen, wat niet alleen leidde tot het succesvol invullen van de verbindingskaart, maar ook tot het smeden van nieuwe banden.  Opmerkelijk was dat deze middag mensen van alle leeftijden, geslachten, rassen en nationaliteiten samenbracht. Het bezoek van zowel de burgemeester als de schepen van de Mondiale Raad maakte het geheel compleet en onderstreepte het belang van verbinding binnen onze gemeenschap. De middag was doordrenkt van een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid. Ondanks het regenweer was het een middag die ik met veel plezier en voldoening zal herinneren.”

Het eerste verbindingsmoment van Ginger House en Co. in Kuurne kon rekenen op zo’n honderd nieuwsgierige bezoekers. Het is de bedoeling om dit initiatief vanaf nu regelmatig te herhalen. Het eerste verbindingsmoment vond plaats in de directe omgeving van het jeugdcentrum, maar zal in de toekomst worden georganiseerd op Hoeve Vandewalle.

Ginger House

Ginger House

Ginger House

Ginger House

Ginger House

 

Foto’s Speleers Nico

https://www.gingerhouse.be

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/06/kuurne-verbindt-het-koffie-en-theemoment-die-culturen-kennis-laat-maken-met-elkaar/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving