BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Kuurne vanaf nu “HARTVEILIGE” gemeente

Rode kruis kuurne Naast Nieuwpoort, Jabbeke, Poperinge en Ieper kan vanaf heden nu ook Kuurne zich een ‘hartveilige’ gemeente noemen . Met trots werd dit vrijdag voorgesteld. Het project ‘Kuurne hartveilig’ werd in het voorjaar 2009 opgestart met het organiseren van sessies ‘reanimeren en defibrilleren’ en het plaatsten van AED-toestellen in enkele openbare ruimtes.

Een AED-toestel is een draagbaar toestel waarmee je een elektrische schok kan geven aan iemand die een hartstilstand krijgt.
Marc Vandaele, voorzitter Rode Kruis Kuurne : ‘Door de goede structuur van het project en de prima samenwerking tussen de gemeente, brandweer en Rode Kruis-Kuurne, konden reeds 13 opleidingsessies succesvol doorgaan.’
De gemeente zorgt vooral voor de financiële ondersteuning, het sociaal huis verzorgt de inschrijvingen en promotie, de brandweer verleent zijn medewerking tijdens de demonstraties en stelt hun vergaderzaal ter beschikking, terwijl Rode Kruis-Kuurne zorgt voor de coördinatie en organisatie van het geheel.
Intussen zijn er al circa 300 Kuurnenaars ‘AED-ready’ : 190 inwoners, 25 Rodekruismedewerkers, 12 huisartsen, 64 brandweerlieden en een aantal medewerkers van het gemeentelijke sportpark.
Op de infoborden langs de diverse invalswegen naar Kuurne, is het label ‘Deze gemeente is HARTVEILIG’  aangebracht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 april 2011
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws