BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
BRU

Historiek

We schrijven 07 februari 1994. B.R.U. werd kleinschalig geboren. Vele lokale radiostations in Vlaanderen hebben het moeilijk om grotere organisaties te benaderen voor oa publiciteit. Het succes van B.R.U. bestond erin dat lokale radio’s bij dit medium terecht konden voor onder andere: informatie, reportages, publiciteitscampagnes in de vorm van gratis publiciteit tegen gratis verkrijgen van vrijkaarten van diverse evenementen,… Ook voor de reglementering en wettelijke verplichtingen van VZW’s , welke vele radiostations toen waren, stond BRU bij met raad en daad.

Ondertussen bleef B.R.U. trouw aan zijn eerste aangesloten radiostations en door de mond aan mond reclame sloten regelmatig nieuwe radiostations zich aan bij BRU. De Belgische Radio Unie kreeg snel een grotere adressenlijst”  Het succes bleek verzekerd en B.R.U. kon de vraag en aanbod op een gegeven moment niet meer volgen, waardoor nieuwe mensen freelance voor B.R.U. gingen werken.

Rond de eeuwwissel ging het met lokale radio in Vlaanderen bergaf. Vele stations moesten stoppen wegens het niet verkrijgen van een uitzendvergunning of omdat het financieel niet meer haalbaar was. Ook de interesse van medewerkers minderde. De ledenlijst van BRU begon te minderen. Ook de diverse radiocampagnes bleven uit omdat de luistercijfers van lokale radio daalden.

BRU besloot om zich om te vormen tot een actualiteitsagentschap voor de radio Zuid- West-Vlaanderen. Door de goede samenwerking met de brandweer en politie brengen we elke dag gratis het regionale nieuws. We leveren de foto’s en redactionele teksten aan diverse mediakanalen.

Tot op vandaag hebben we een zeer druk bezochte website met gemiddeld 71.000 bezoekers en meer dan 1.000.000 hits per maand. We verzorgen op regelmatige basis een mailing en berichten de recentste nieuwsfeiten onmiddellijk via de BRU website, Twitter en  Facebook.