BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Beernem : Mazoutspoor legt scheepsvaartverkeer eventjes stil

Dinsdagavond heeft een uitgestrekte mazoutvlek op het Kanaal Gent-Brugge voor problemen gezorgd ter hoogte van het Boothuis. Door de vlek die zich over een lengte van een driehonderdtal meter uitstrekte diende zelfs even het scheepsvaartverkeer op het kanaal te worden stilgelegd. Nadat eerst de brandweer ter plaatse kwam werd al snel de hulp ingeroepen, gezien de omvang van de milieuvervuiling, van de Civiele Bescherming van Jabbeke die ter plaatse kwam met ondermeer een tankwagen gevuld met detergenten om het goedje veilig te laten oplossen. In de strijd tegen de vervuiling werd eveneens door de civiele bescherming een boot ingezet die vanop het water het laagje mazout neutraliseerde, een tijdrovende klus die enkele uren in beslag nam. Op welk een wijze de mazout in het water terecht kwam kon tot op heden nog niet achterhaald worden. Er werd een onderzoek geopend door PZ Het Houtsche om de vervuiler op te sporen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 juli 2013
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws