BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Deerlijk: Vrachtwagen gegrepen door trein op spoorovergang

Vrachtwagen gegrepen door trein op spoorovergang Vrijdag even na 16.00 uur heeft een ongeval tussen een trein en vrachtwagen het treinverkeer op de lijn Kortrijk – Oudenaarde grondig in de war gestuurd. Toen een vrachtwagen een smalle straat wilde gaan inrijden en daarbij enkele manoeuvres diende uit te voeren, liep het mis. Een aankomende trein met een 150 – tal passagiers aan boord die richting Kortrijk spoorde kon onmogelijk nog tijdig stoppen en reed achteraan in op de tientonner.  Als bij wonder raakte niemand gewond op de trein.  Ook de vrachtwagenbestuurder kwam er met de schrik vanaf.  Even na 17 uur konden de hulpdiensten starten met de evacuatie van de gestrande reizigers die met vervangbussen en onder politiebegeleiding naar het station van Kortrijk werden overgebracht.  Het ongeval zorgde voor heel wat problemen zowel op de spoorlijn Kortrijk – Oudenaarde als op de weg.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws