BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Z.W-Vlaanderen: windhoos richt schade aan

Windhoos richt veel schade aan in Zuid- West-Vlaanderen Op zaterdagavond omstreeks 20u werd de regio Zuid- West-Vlaanderen getroffen door een windhoos. Op heel wat plaatsen sneuvelden bomen en lagen takken op de openbare weg. De brandweer had de handen vol met het vrijmaken van de wegen. In Kuurne viel een boom op een woning in de Sint-Katriensteenweg. In Sint-Eloois-Winkel is in de Gullegemsestraat de etalageruit van een garage ingewaaid.Verder in die straat liggen er overal afgewaaide dakpannen. Het Astridpark in Kortrijk wordt afgezet omwille van risico omvallende bomen. In Ieper is op de Noorderring een persoon geklemd geraakt in zijn voertuig. In Oekene is een werfkraan ter hoogte van het ziekenhuis omver gevallen na de windhoos. In de Izegemstraat in Kortrijk sloeg de windhoos een gat in het dak van een woning. In Rekkem is een boerderij ingestort. De bewoner zat vast onder de brokstukken en de brandweer had een uur nodig om de man te bevrijden. Hij is zwaargewond. In Lichtervelde zijn vier serres van een boomkwekerij vernield. In Koksijde is een bolbliksem ingeslagen door een raam van een boerderij. Een tiental kinderen raakte gewond tijdens een optreden door rondvliegend glas. In Moorsele blaast de wind de dakbekleding weg van een huis in de Oude Tramweg. In korte tijd viel daar tot 3 cm aan hagelstenen. Daar kreeg de brandweer iin totaal zo een 60 oproepen binnen. In de Woumenweg in Diksmuide knapten tientallen bomen en elektriciteitspalen af. Ook verschillende huizen deelden in de brokken. In de Galileistraat kwam een gevel van een hoeve naar beneden. De auto van de landbouwer werd herleid tot schroot. De brandweer van Kortemark kreeg meer dan twintig oproepen binnen voor stormschade. In de Meikeverstraat in Roeselare raakte het dak van een woning zwaar beschadigd. Ook een muur waaide er om en een deel van een tuinhuis werd weggeblazen. In Ruiselede in de scheidingsstraat heeft een windhoos een hoeve zwaar geteisterd. Het dak van één van de 3 varkensstallen werd afgerukt. Zo’n 600 varkens moesten worden geëvacueerd.

 

 

 

 

Windhoos richt veel schade aan in Zuid- West-Vlaanderen

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 januari 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online