BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Wevelgem: vrachtwagen kantelt op de E403

vrachtwagen kantelt op de E403 Een inschattingsfout zorgde er vrijdag voor dat een vrachtwagen van het bedrijf Corneillie uit de Krakeleweg in Brugge net voor de afrit te Wevelgem op zijn zijkant terecht kwam. Toen de bestuurder met zijn trekker-oplegger even na 13.00 uur de E 403 in de rijrichting van Brugge volgde liep het net voor de afrit grondig fout waardoor de vrachtwagen dwars over de afrit kwam te liggen. De kiezelstenen waarmee de oplegger was geladen kwamen daarbij over de ganse oprit terecht waardoor deze onmiddellijk werd afgesloten voor alle verkeer. Door het ongeval raakte de bestuurder van de vrachtwagen gekneld in zijn cabine en diende door de brandweer te worden bevrijd. Voor aleer het slachtoffer naar de spoed van het AZ Groeninge in Kortrijk werd overgebracht kreeg de bestuurder eerst ter plekke de eerste zorgen toegediend. Als bij wonder raakte de man slechts lichtgewond. Naast de oprit werd ook de rechter rijstrook van de E403 in de richting van Brugge een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Ondanks de vrijdagsdrukte zorgde dit niet echt voor al te veel verkeershinder. De lading die op het wegdek terecht kwam werd overgeladen in een andere vrachtwagen waardoor de rechter rijstrook en de afrit tot even na 17.00 uur afgesloten bleven voor alle verkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werd geprobeerd om zoveel mogelijk verkeer via de R8 te laten omrijden. Andere voertuigen werden niet betrokken bij het ongeval. Door het ongeval raakte de vrachtwagen zwaar beschadigd waardoor deze rijp was voor de schroothoop.

vrachtwagen kantelt op de E403

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 februari 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en