BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Deerlijk: Hond activeert elektrisch fornuis en zorgt zo bijna voor brand

Hond activeert elektrisch fornuis en zorgt zo bijna voor brand

Het lijkt een scene uit een film maar maandag rond half acht was het bittere ernst in de Tulpenlaan.  Bij de afwezigheid van zijn baasje slaagde een hond erin om het elektrisch fornuis te activeren. Gezien op dat ogenblik een pot met olie op het vuur stond raakte deze al snel oververhit.  De rookontwikkeling die daarbij vrijkwam zorgde ervoor dat het gelijkvloerse appartement zich snel vulde met rook.  Gelukkig kon de bewoonster van het appartement die even op stap was toen de hond het fornuis activeerde tijdig ingrijpen bij haar thuiskomst en de hulpdiensten verwittigen. Gezien de sterke rook – en geurhinder werd besloten om het appartement en de ondergelegen kelderverdieping grondig te verluchten. Tijdens deze verluchtingswerkzaamheden kwam ook aan het licht dat de CO-waarden in het appartement bijzonder hoog waren gezien de aanwezige vogels stilaan in hun kooi het bewustzijn aan het verliezen waren. De brandweerpost Deerlijk riep meteen de hulp in van hun Harelbeekse collega’s die met een water aangedreven afzuig toestel ter plaatse kwamen om de ruimte grondig te ventileren. Zowel de hond als de vogels bleven ongedeerd.
 
 
 
 
 
 

 

 

Hond activeert elektrisch fornuis en zorgt zo bijna voor brand
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 april 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,