BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurne: Orde van de Ezel en de drie wijzen stellen hun Ezelswijn voor

BRU_news_04 Donderdagnamiddag heeft de Orde van de Ezel haar nieuwste product voorgesteld.  Naast pluchen ezeltjes en ezelsbier beschikt de Orde van de Ezel voortaan ook over een eigen fairtrade Ezelswijn die in twee varianten zal worden aangeboden. Voor de eindafwerking en de verkoop van deze wijn gaat de Orde van de Ezel in zee met de drie wijzen. ‘Sinds de start van de drie wijzen heeft de Orde van de Ezel er een permanente stand staan’, licht ezelsgrootmeester Eddy Lafaut toe,’ Toen het idee van een fairtrade Ezelswijn werd geboren werd al snel het idee gedeeld met de drie wijzen. Enkele maanden later is ons product een uniek samenwerkingsproject geworden tussen de Orde van de Ezel, de 3 wijzen,en de gemeente Kuurne. De wijnetiketten werden ontworpen door Anthony Dewaele en worden op de flessen gekleefd door mensen met een beperking die tijdens de dag actief zijn bij de 3 wijzen (Foto + artikel: Nico Speleers). Ook voor het aan de man brengen van onze wijn die in een rode en een witte variant te koop worden aangeboden zullen de drie wijzen exclusief instaan voor de verkoop.’  De rode Fair Trade Ezelswijn betreft een Merlot met fruitige tonen die afkomstig is uit het noordwesten van Argentinië. Zijn witte variant is dan weer afkomstig uit Rawsonville, Zuid-Afrika en betreft een Chenin blanc met een witgele schijn en heldere spiegel. Deze nieuwe fairtrade Ezelswijn kost 5,90 euro per fles en draagt het Fair Trade-Label.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws