BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Aimé Acton wordt ereburger van Kuurne

Aimé Acton wordt ereburger van Kuurne
Foto: NS
Aimé Acton (96) uit Laken heeft vandaag van de gemeente Kuurne het ereburgerschap gekregen. Het is pas de derde maal in de geschiedenis van de gemeente dat deze titel aan iemand wordt uitgereikt. Aimé Acton kreeg het ereburgerschap gezien hij als soldaat onze regio verdedigde tijdens de Leieslag kuurne en zo zelf de gruwel aan den lijve ondervond. Als laatste overlevende van het geweld wilde de gemeente Kuurne hem tijdens deze 75 ste herdenking van de Leieslag eren. ‘Het is voor mij een grote eer om ereburger te worden van Kuurne’, reageert Aimé die nog steeds de tranen in de ogen krijgt als hij spreekt over de Leieslag,’ Telkens als ik de derde zondag van mei naar Kuurne kom om mijn kennissen en vrienden te eren die sneuvelden zie ik terug de vreselijke beelden van weleer verschijnen. Dat ik nu ereburger van Kuurne wordt is voor mij een grote erkenning, waar ik Kuurne heel dankbaar voor ben.’  Naast het ereburgerschap kreeg Aimé ook nog van het Leieslagcomité een herdenkingsplaquette als aandenken cadeau.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws