BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Sente ontvangt 64 ste internationale meiboomplanting

64 ste internationale meiboomplanting
Foto: NS
Sente het driegemeentenpunt van Kuurne, Lendelede en Heule is vandaag het middelpunt van de volksdans.  Op uitnodiging van de plaatselijke volksdansgroep Scarminkel zakten diverse Belgische en Frans-Vlaamse volksdansgroepen af om er deel te nemen aan de 64 ste internationale meiboomplanting.  Voorafgaande aan de meiboomplanting was er eerst in de vroege namiddag reeds een optocht naar hoeve Dewulf waar zowel de meiboom als de reus Rietje Vlas werden opgehaald om dan vervolgens terug in stoet de meiboom te planten en over te gaan tot de kroning van de Meikoning-Meikoningin-Meiprins-Meiprinses die doormiddel van diverse volksspelen werden verkozen.  Later op de avond volgen dan nog het verbranden van de winter en het meiboombal in buurthuis ’t Senter

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 mei 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws