BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vrachtwagenbestuurder komt om bij zwaar ongeval op E17

Foto ND
Foto + artikel NDZ
Een dodelijk verkeersongeval op de E17 in Aalbeke in de richting van Frankrijk heeft dinsdagnamiddag voor heel wat verkeersellende gezorgd in de richting van de Franse grens.  Nadat even voor 14.00 uur het verkeer even stil kwam te staan ter hoogte van de samenkomst van de E17 met de E403 liep het mis.  Een aankomende vrachtwagen merkte te laat de stilstaande voertuigen op en reed voluit in op de file.  Door de zware klap werden drie vrachtwagens en een bestelwagen herleid tot schroot.  Een Letse vrachtwagenbestuurder overleefde het ongeval niet. Twee Polen die in de bestelwagen zaten raakten gewond en dienden voor verzorging te worden overgebracht naar het ziekenhuis.  De brandweer had de handen vol met het bevrijden van de bestuurders uit de verhakkelde voertuigen.  Door het ongeval raakte de autosnelweg richting Frankrijk volledig versperd waardoor het verkeer druppelsgewijs via de parallelweg voorbij het ongeval diende te rijden.  Naast de vier wrakken versperden ook enkele zware papieren rollen die deel uitmaakten van de lading van een van de betrokken voertuigen en op het wegdek terecht waren gekomen  de autosnelweg. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plekke om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
Foto ND
Foto ND
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 mei 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen