BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Alerte overburen helpen brandend voertuig blussen

2015-6-4 brand kaaskerke (6)kopie Donderdagavond heeft een brand in de Wagemakerijstraat in Diksmuide een Land Rover volledig vernield.  Het was donderdag even voor twintig uur toen een technisch defect aan het motorblok van het voertuig die in de garage stond geparkeerd van de eigenaar vuur vatte.  Nadat de eigenaar alarm sloeg naar de hulpdiensten en in afwachting van de brandweer zelf een bluspoging ondernam, kreeg hij al snel daarbij de hulp van zijn overburen die eveneens met hun poederblusser kwamen mee blussen.  Nog de eigenaar, nog de brandweer slaagde er echter in om het vuur te bedwingen waardoor het voertuig volledig werd vernield door de brand.  Gelukkig kon het voertuig tijdig uit de garage waarin het geparkeerd stond worden geduwd zodat de garage enkel rookschade opliep.  De brandweer diende achteraf de garage grondig te vintileren    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 juni 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Branden, Nieuws
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal