BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Medeoprichter en presentator van Deerlijkse Gaveromroep overleden

Foto Gaveromroep
Foto Gaveromroep
Eric Rogé (81) medeoprichter en presentator van de Deerlijkse Gaveromroep is afgelopen zaterdag overleden.  Eric Rogé beter gekend bij het grote publiek als presentator Rik Lodewijks heeft er dan ook een rijkelijke radiocarrière opzitten en was een van de pioniers in onze regio op het gebied van lokale radio. 32 jaar lang was hij samen met zijn vrouw Simonne, de drijvende kracht achter de Gaveromroep.  Samen met zijn zoon Frank was een van zijn geliefkoosde hobby’s zendertjes in elkaar knutselen.   Het was dan ook in het jaar 1982 via een dergelijk zendertje dat vanuit de zolderkamer van Eric de eerste klanken van radio Montana in Zwevegem de lucht werden ingestuurd. In juli 1983 kwam zoon Frank vervolgens in aanraking met het toenmalige Radio Molina in Heestert. Hij zou er de volledige techniek uitbouwen. Na vele jaren kwam het radiostation dan uiteindelijk in handen van de familie Rogé waarna in 1985 het station verhuisde naar Deerlijk om er op de frequentie 107.7 MHz als radio “Go” uit te zenden. Toen in het jaar 1991 een wet van kracht werd die bepaalde dat meerdere lokale radiostations niet onder eenzelfde naam mochten uitzenden om ketenvorming tegen te gaan werd in 1992 besloten om radio “GO” Deerlijk een nieuwe naam te geven gezien ook in Gent een station met dezelfde naam bestond. Nadat het station eerst werd omgedoopt tot Radio “Akjsen” Deerlijk en het zijn nieuwe studio’s kreeg in de Otegemsesteenweg in  St-Lodewijk Deerlijk werd bij de legalisering het station dan uiteindelijk omgevormd tot de Gaveromroep waarop Eric elke zondagmorgen om 8 uur Deerlijk wekte met “prudenske” gevolgd door zijn spelprogramma die tot ver buiten Deerlijk gekend was. Komende vrijdag 24 juli om 11.30 uur wordt in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk afscheid genomen van Eric Rogé.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 juli 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving