BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Massale vissterfte in de haven van Roeselare

Foto PHD
Foto PHD
Zowel de brandweer van Roeselare als de civiele bescherming uit Jabbeke waren zaterdag massaal aanwezig in de haven van Roeselare nadat om een nog onverklaarbare reden plotseling duizenden dode vissen aan de oppervlakte dreven. De scheepvaart op het kanaal werd onmiddellijk stilgelegd en ter hoogte van de voorhaven zorgden de hulpdiensten voor een dam. Voor de milieudienst van Roeselare is het tot op heden nog steeds gissen naar de mogelijke oorzaak van de massale vissterfte al wordt gezocht in de richting van zware vervuiling afkomstig van de St.-Amands- en Mandelbeek waardoor in het kanaal een zuurstoftekort zou zijn ontstaan .  Vermoedelijk zou de zware regenval van de voorbije dagen mogelijks daarbij aan de oorzaak daarvan kunnen liggen.   Ook zondag was de civiele bescherming nog steeds in de weer om dode vissen uit het kanaal te verwijderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 augustus 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws