BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Voormalige kerk in Ardooie gaat in vlammen op

Voormalige kerk in Ardooie gaat in vlammen op
Foto PSD
Woensdagavond werd de brandweer van Ardooie opgeroepen voor een brand in de kerk van De Tassche, een deelgemeente van Ardooie. Bij aankomst stond het hele gebouw in lichterlaaie. Al snel werd versterking gevraagd van het korps van Roeselare. Wegens een onmiddellijk tekort aan water werd er ook een tankwagentransport ingelegd met de posten Gits, Lichtervelde en Izegem. Het dak van de kerk was samengesteld uit samengeperst stro, waarschijnlijk heeft het vuur zich hierdoor razendsnel kunnen verspreiden. De hulpdiensten konden niet meer doen dan het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Op het ogenblik van de brand was er niemand aanwezig, de kerk stond leeg voor renovatie. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, dit zal pas kunnen onderzocht worden eenmaal het gebouw terug toegankelijk wordt verklaard. De Roeselaarsestraat was lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,