BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Margaux Dewinter volgt Lukas Lannoo op als Kuurns Kinderburgemeester

Foto NSK
Foto NSK
Zondagmorgen is Margaux Dewinter die in het zesde leerjaar zit van de Kuurnse Centrumschool verkozen tot de nieuwe Kinderburgemeester van Kuurne.  Nadat vrijdag alle leerlingen van het zesde leerjaar van de Kuurnse basisscholen naar de stembus trokken in het jeugdcentrum St-Michiel om er hun stem uit te brengen was het echter nog wachten tot zondagmorgen om alle leden die deel uit maken van de nieuwe kindergemeenteraad te kennen.  Eerste schepenen werd Camille Dumeez van de Pienterschool, Simon Pauwels van VBS Sint-Michiel werd tweede schepenen, Luca Buysens van de Centrumschool derde schepenen, Martin Descamps van de Wijzerschool werd vierde schepenen, Guillaume Bandoncq van VBS Sint-Pieter vijfde schepenen en Ilona Miroux mocht de sjerp van zesde schepenen omdoen.  In tegenstelling tot voorgaande edities werd dit jaar het aantal kindergemeenteraadsleden opgetrokken van 15 naar 19 leden om zo ervoor te zorgen dat elke Kuurnse basisschool twee leerlingen van het zesde leerjaar kan afvaardigen om te zetelen in de kindergemeenteraad.  Dit jaar was de verkiezing aan zijn 21 ste uitgave toe.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 september 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving