BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Auto onder trein, bestuurster ongedeerd

Auto onder trein, bestuurster ongedeerd
Foto: Jos
Zaterdagmorgen iets voor half acht werd een auto aangereden door een trein aan de overweg in de Burgerleenstraat  in  Ardooie. De bestuurster van de wagen volgde haar gps, het toestel melde dat ze links af moest slaan. De vrouw merkte echter te laat op dat ze hierdoor op de spoorweg was terecht gekomen en niet in de bedoelde straat iets verderop. Tot overmaat van ramp kwam haar voertuig hierbij ook vast te zitten. De vrouw kon haar auto tijdig verlaten en raakte niet gewond. Een trein van het traject Leuven-De Panne die uit de richting Lichtervelde kwam kon echter niet meer op tijd stoppen en sleurde de wagen enkele honderden meters mee tot onder de brug van de E403 autosnelweg. De reizigers werden uit de trein geëvacueerd en met een autobus overgebracht naar het station van Lichtervelde. Het treinverkeer was lange tijd onderbroken tussen Deinze en Lichtervelde, er werden vervangende busdiensten ingelegd.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 oktober 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen