BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Verwarmingsketel zorgt voor brand in appartement

Verwarmingsketel zorgt voor brand in appartement
Foto: NSK
Zondagmorgen zijn in de Blekersstraat in Kortrijk een achttal bewoners van een appartementsgebouw geëvacueerd nadat in het appartement gelegen op de gelijkvloerse verdieping brand was uitgebroken. Toen even voor acht uur de bewoonster van de flat plotseling een  indringende brandgeur waarnam ging de vrouw op zoek waar deze vandaan kwam.  Al snel bleek dat de verwarmingsinstallatie die vooraan in haar flat aanwezig was vuur had gevat. De bewoonster sloeg onmiddellijk alarm naar de hulpdiensten toe en bracht zich in afwachting van de brandweer vervolgens in veiligheid. De brandweer die meteen massaal uitrukte ging meteen over tot de evacuatie van de overige zeven bewoners die op dat moment nog in het gebouw aanwezig waren gezien de hevige rookontwikkeling zich reeds over het ganse gebouw had verspreid. De bewoners werden tijdens de bluswerkzaamheden tijdelijk opgevangen bij een buur die woonachtig is in een naastgelegen flatgebouw. Bij de brand raakte niemand gewond. De flat waar de brand ontstond liep heel wat schade op.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 januari 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws