BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Ook in Menen en Brugge dodelijke woningbranden

Dodelijke woningbrand in Menen
Foto: WSG
Het aantal woningbranden in de provincie West-Vlaanderen waarbij helaas telkens een dodelijk slachtoffer viel dit weekend is uitzonderlijk hoog. Nadat vrijdag in Kortemark een bejaarde vrouw om het leven kwam bij een uitslaande woningbrand, viel ook in Menen en Brugge zaterdagavond telkens een dodelijk slachtoffer te betreuren.

Woningbrand in Menen

In Menen ontstond rond 19u een brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Bruggestraat. De bewoonster van de flat kon nog tijdig haar woning verlaten maar werd met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De vlammen sloegen echter zeer snel over naar het appartement van haar bovenbuur, een alleenstaande man van 73 jaar. De hulpdiensten hebben een lange tijd geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren maar uiteindelijk bezweek de man omdat hij teveel rook had ingeademd. Er werd een deskundige van het parket aangesteld om de juiste oorzaak bij deze woningbrand te onderzoeken. Een oververhitte frietketel zou aan de basis van deze brand hebben gelegen.

Ook dodelijk slachtoffer in Brugge

Ook in Brugge kostte een woningbrand zaterdagavond het leven aan een bejaarde man. In de woning in de Oostmeers ontstond het vuur rond 21u30 in de woonkamer op de eerste verdieping. De hulpdiensten hadden de brand snel onder controle maar voor de bewoner kwam helaas alle hulp te laat. Ook hier werd een deskundige aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te bepalen. Met de woningbranden in Kortemark, Menen en Brugge staat de trieste balans van het aantal dodelijke slachtoffers in de provincie West-Vlaanderen helaas op drie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws