BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Twintiger komt in Harelbeke na valpartij in ijskoude Leie terecht

Foto NSK
Foto NSK
Zaterdagmorgen is in Harelbeke een twintiger door het oog van de naald gekropen toen hij omstreeks zeven uur in het ijskoude water van de Leie was gesukkeld ter hoogte van jeugdcentrum ’t Sas. Een toevallige voorbijganger merkte echter al snel het geroep van de spartelende jongeman op en ging hulp zoeken in de brandweerkazerne van Harelbeke die even verderop is gelegen. Twee ambulanciers met dienst namen meteen poolshoogte in het water en konden na een tijdje de drenkeling lokaliseren. In afwachting van hun gealarmeerde collega’s werden twee reddingsboeien naar de twintiger gegooid. Nadat twee duikers van de brandweerpost Harelbeke de Leie indoken kon het slachtoffer op het droge worden gehaald. De twintiger werd zwaar onderkoeld overgebracht naar de spoed van het AZ Groeninge in Kortrijk. Zaterdagnamiddag ging burgemeester Alain Top (Sp.a) persoonlijk alle manschappen die hadden deelgenomen aan de interventie bedanken voor hun inzet en de goede afloop.  De twintiger is ondertussen reeds aan de betere hand en mocht reeds het ziekenhuis verlaten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 februari 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen