BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws, Samenleving

Uitzonderlijk transport in alle vroegte in Sint-Eloois-Vijve

Uitzonderlijk transport in Sint-Eloois-Vijve
Foto: NGS
Vanmorgen in alle vroegte arriveerden de eerste elementen van de twee nieuwe windmolens die geplaatst zullen worden op het industrieterrein Schoendale in Desselgem. De windturbines komen aan de Leie te staan op de grens met Wielsbeke. Men schat dat het windpark groene stroom zal produceren om te voorzien in de energiebehoeften van 2850 Vlaamse gezinnen en dat het in het voorjaar van 2016 in gebruik zal kunnen genomen worden.Het stadsbestuur van Waregem gaf in 2013 een negatief advies voor de bouw van deze windmolens, het was uiteindelijk de provincie die de beslissing nam en groen licht gaf voor de bouw.

Zorgvuldig uitgestippelde route

Het transport zelf vertrok vier nachten geleden al uit Duitsland. Zo’n uitzonderlijke transporten mogen in België uitsluitend ’s nachts gebeuren. De doortocht door het nog rustig slapende Sint-Eloois-Vijve vanmorgen was voorzien tussen 3 en 4 uur, maar door enkele kleine problemen onderweg liep het transport wat vertraging op en arriveerde pas om 5u15 op Waregemse bodem. De route die moest afgelegd worden werd op voorhand zorgvuldig uitgestippeld, verkeersborden en zelf een verkeerslicht werden tijdelijk weggenomen om een vrije doorgang te creëren. De drie vrachtwagens die deze keer elk een deel van de mast vervoerden moesten op het kruispunt van de Gentseweg en de Expresweg zelfs even keren zodat achteruit tot aan het Routehuyzeke kon worden gereden, anders was het onmogelijk om de Spoorwegstraat binnen te rijden. De afrit van de Expresweg naar de N43 werd tijdelijk afgesloten zodat het keren op een veilige manier kon gebeuren. Manschappen van de politiezone Mira waren op elk kruispunt aanwezig om het uitzonderlijke vervoer veilig te laten passeren. Via de Spoorweglaan ging het naar de Schoendalestraat waar het gevaarte maar net onder de brug met de Expresweg kon.

Nog meer transporten

Volgende week zijn er nog enkele nachtelijke transporten voorzien. Mensen die de aanvoer van de andere delen even willen zien, kruipen op 10 januari beter vroeg onder de wol want tussen 3u en 4u zou een tweede lading aangevoerd worden. In de nacht van 11 op 12 februari maar ook op 16 en 17 februari zijn er telkens 2 doortochten voorzien. Mensen die niet al te vroeg gaan slapen kunnen tussen 23u en 24u de aanvoer van de wieken bekijken en tussen 3u en 4u de masten en de turbine. De transportmaatschappij verwacht dat deze opgegeven tijden voor de nieuwe transporten die zijn voorzien beter nageleefd zullen worden omdat men nu een idee heeft waar de problemen onderweg zich kunnen voordoen.

Uitzonderlijk transport in Sint-Eloois-Vijve
Foto: NGS

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 februari 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws, Samenleving

Veilig over de Waregemse ring (R35)

WAREGEM – Op 6 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met het aanleggen van fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op de Zuiderlaan (R35) in Waregem, aan