BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Man geklemd in zijn wagen na aanrijding door een vrachtwagen

Man geklemd in zijn wagen na aanrijding door een vrachtwagen
Foto: PD
Vrijdagavond omstreeks 20u. kwam het langs de Brugsesteenweg in Gits tot een zware aanrijding tussen een oplegger en een zware Mercedes. De chauffeur van laatsgenoemde wagen verliet de parking van het restaurant D’Hoeve ‘ en wilde richting Torhout nemen alwaar hij woont. Hij werd in de flank gegrepen waardoor de chauffeur geklemd zat.

Gezien de locatie van het ongeval werd de signalisatiewagen van post Lichtervelde opgeroepen voor bijstand samen met de ambulance. Het slachtoffers was goed aanspreekbaar en verloor de hele periode nooit het bewust zijn. Een check van de beveiligers wees aan dat zich geen levensbedreigende letsels aanwezig waren. De ontzetting van het slachtoffer uit zijn voertuig was voor de brandweer geen al te moeilijke klus. Enkel de deur van de Mercedes kon niet meer geopend worden. Na het verwijderen van de bestuurdersdeur en de zijdeur kon men het slachtoffer verantwoord ontzetten en overdragen aan het medisch personeel. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht met lichte verwondingen naar AZ Delta. De twee chauffeurs van vrachtwagen en de personenwagen kamen er met de schrik vanaf. De Brugsesteenweg heeft al een lange geschiedenis van zware verkeersongevallen, paar maanden geleden werd nog een fietser dodelijk aangereden op deze baan. De aanwezige politiediensten stonden in om het verkeer in goede banen te leiden samen met de signalisatiewagen. Na het afvoeren van het slachtoffer kon de politie de nodige vaststellingen verrichten waarna de Mercedes en de personenwagen getakeld konden worden, de vrachtwagen kon zijn baan verder zetten. De oorzaak van het ongeval wordt door de bevoegde instanties onderzocht, waarschijnlijk ligt een verkeerd ingeschat manoevre aan basis van het ongeval. De baan richting Lichtervelde werd een tijd lang onderbroken voor al het verkeer. Tijdens de interventie werden de aanwezige hulpdiensten even opgeschrikt wanneer een witte bmw door de signalisatie reed, deze werd meteen aan de kant gezet waarna de politie een stevig gesprek hielden. Wanneer de bmw nog niet goed vertrokken was reed een twee voertuig door de signalisatie, deze reed door. De aanwezige politiediensten rapporteerde dit meteen aan andere ploegen die hem snel konden onderscheppen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen
Volkswagen T-roc

Auto komt in Heulebeek terecht

KORTRIJK/HEULE – Woensdagmorgen omstreeks 8.30 uur is een Volkswagen T-Roc in de Heulebeek terechtgekomen.  Het incident vond plaats nadat de bestuurster haar voertuig op de