BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Militairen en politie houden terreurzoektocht in Marke

Foto NSK
Foto NSK
Donderdagmorgen hebben politie, het labo en militairen de omgeving van het voormalig sterrenrestaurant Villa Marquette grondig uitgekamd. Naast een politiehelikopter werden ook tal van militairen ingezet die zowel een nabijgelegen beek als een bosrijk gebied en veld grondig uitkamden. Ook alle wegen die naar het restaurant leidden werden door zwaarbewapende agenten en militairen afgesloten. Ook de omgeving gelegen aan het tankstation op de E17 werd eveneens uitgekamd.  Met onder meer een camera en metaaldetectoren werd het volledige gebied volledig gescreend. Volgens het federale parket heeft de zoekactie te maken met de eerder opgepakte terreurverdachte in Argenteuil nabij Parijs. Kriket wordt er namelijk van verdacht een nieuwe aanslag aan het voorbereiden te zijn geweest. In zijn woning werden tal van wapens en explosieven gevonden. Zijn arrestatie Leidde reeds tot huiszoekingen in Nederland en ons land. De actie in Marke werd afgeblazen omstreeks drie uur donderdagnamiddag. Of er iets werd gevonden is niet duidelijk.  
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 maart 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws