BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Explosie gevolgd door brand in hoogspanningsinstallatie

Explosie gevolgd door brand in hoogspanningsinstallatie
Foto : NGS
Zaterdagmiddag rond kwart voor drie werden de omliggende bewoners van de Rijksweg in Sint-Baafs-Vijve opgeschrikt door een luide knal. Een bewoonster van de Rijksweg dacht eerst dat de explosie afkomstig was van bij haar buurvrouw waar men op dit ogenblik renoveringswerken aan het uitvoeren waren aan de woning. Toen ze poolshoogte ging nemen merkte ze echter een hevige rookontwikkeling en metershoge vlammen op vanop de terreinen van de hoogspanningsinstallatie recht tegenover de Balta weverij. De vrouw verwittigde meteen de hulpdiensten. Bij de aankomst van de brandweerpost Waregem waren de vlammen zo goed als gedoofd en was er enkel nog een lichte rookontwikkeling merkbaar ter hoogte van een isolator. Vooraleer men het terrein kon betreden moest men wachten op een technicus van de elektriciteitsmaatschappij. Na een grondige controle van de 150 kVolt installatie kon de brandweer terug richting kazerne en kwamen meerdere mensen van de maatschappij ter plaatse om het euvel op te lossen. In de onmiddellijke omgeving was er geen melding van een stroomonderbreking.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 april 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,