BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vrachtwagen belandt tegen de middenberm door klapband

Vrachtwagen belandt tegen de middenberm door klapband op de E403 ter hoogte van Lichtervelde
Foto: Pierre Demeyere
Rond 15u30 kreeg de brandweer van Ardooie een melding binnen dat zich een verkeersongeval had voorgedaan op de E403 in de richting naar Brugge. Een vrachtwagen was tegen de betonnen middenberm gecrasht. De schade aan de vrachtwagen en zijn lading viel op het eerste zich mee. Er vielen bij het ongeval geen gewonden. Bij aankomst van de brandweer werd meteen een veiligheidsbuffer ingesteld. De takelfirma was bijzonder snel ter plaatse met een lichte takelwagen en een eigen signalisatiewagen. In samenspraak met de brandweer van Ardooie en de Federale Wegpolitie werd de signalisatiewagen van de post van Roeselare extra ingeroepen voor bijstand. Ondertussen werd nagegaan of er geen gewonden waren maar dit bleek niet het geval te zijn. De gecrashte vrachtwagen vervoerde geladen en lege transportelementen om glazen ramen verticaal te transporteren. Een leeg transportelement was losgekomen en op de middenberm belandt. De takelwagen die klaar stond in de richting van Brugge kon in eerste instantie dit element niet verwijderen aangezien er te weinig plaats was. Ondertussen werd een zwaarder bergingsvoertuig opgeroepen uit Brugge om de vrachtwagen te takelen. Een extra takelwagen met een kraan werd opgeroepen om het element dat op de middenberm lag te verwijderen via de baan richting Kortrijk. De mazouttank van de vrachtwagen was gescheurd. De brandweer dichte die met houten spieën. De vrijgekomen diesel werd geneutraliseerd met behulp van korrels. Een klapband zou aan de basis liggen van het ongeval. Door het ongeval ontstond een file tot aan het op- en afrittencomplex van Roeselare.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 april 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen