BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Een geval van Cash Trapping in Lendelede

Een geval van Cash Trapping in Lendelede Zaterdagvoormiddag werd in Lendelede bij een bankautomaat een geval van cash trapping vastgesteld. Cash trapping is een vorm van diefstal waarbij dieven geldautomaten zo manipuleren dat ze geen geld meer uitkomt. Gebruikers denken dat de geldautomaat stuk is en gaan weg, waarop de criminelen het geld snel uit de automaat halen. Zaterdagnamiddag wat dit het geval in Lendelede waarbij de bankbiljetten aan de geldautomaat met een afdekplaatje of een soort kleefband in de gleuf tegengehouden werden. De feiten speelden zich af omstreeks 11.00 uur. Een onbekende had de gleuf van de geldautomaat dichtgeplakt zodat de opgevraagde bankbiljetten er niet uitkonden, dit met de bedoeling deze meteen eruit te halen als het slachtoffer vertrokken was. Het slachtoffer kreeg zijn bankkaart terug en dacht dat de geldautomaat defect was. Hier heeft het slachtoffer goed gehandeld want zij heeft de bankdirecteur opgebeld, die gelukkig in het gebouw aanwezig was. Toen de bankdirecteur naar buiten kwam om de geldautomaat de controleren, herkende hij meteen de list, waarop hij de politiezone Vlas verwittigde. De klant kreeg alsnog haar geld, dankzij haar telefoontje naar de bankdirecteur. Iedereen die verdachte handelingen, personen of voertuigen ziet, kan dit steeds onmiddellijk melden aan de politie via het nummer 101. Belangrijk, hou bij een geldautomaat steeds je directe omgeving in de gaten. Bij een geldautomaat die leeg is krijg je altijd een melding op het scherm.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 mei 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws