BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Drie gewonden bij zware klap in Beveren-Leie

Drie gewonden bij zware klap in Beveren-Leie
Foto : NGS

1 zwaar- en twee lichtgewonden.

Maandagavond gebeurde rond 20 uur een verkeersongeval in de Nijverheidstraat van de Waregemse deelgemeente Beveren-Leie. Een bestuurster van een grijze Peugeot werd in de flank gegrepen door een zwarte Ssangyong waarin een echtpaar zat. De klap was bijzonder hevig, de bestuurster van de Peugeot zat gekneld en werd door de hulpdiensten uit haar voertuig gehaald. Daarbij diende het dak van haar wagen te worden verwijderd. Na ter plaatse de eerste zorgen te hebben gekregen werd ze onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis van Waregem overgebracht. Haar moeder die als passagier in de wagen zat was ongedeerd. Het echtpaar van de Ssangyong werd voor controle met een tweede ziekenwagen eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een geparkeerd voertuig deelde in de klap en werd net als de twee andere wagens getakeld. De Nijverheidstraat was geruime tijd afgesloten voor alle verkeer. Politiezone Mira kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen van het ongeval te doen.

Buurtbewoners zijn gevaarlijke toestand beu.

De buurtbewoners zijn de gevaarlijke toestand in hun straat meer dan beu. Alhoewel er verderop in de straat met behulp van betonblokken een asverschuiving werd aangelegd om de snelheid van de wagens te minderen, heeft deze ingreep van ongeveer een jaar geleden volgens de bewoners niet het gewenste effect. Sommige rijden over privégrond om zo de betonblokken te kunnen ontwijken, anderen drijven hun snelheid terug op na het nemen van de hindernis zodat ze terug ver boven de toegelaten snelheid van 50 km per uur komen.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juli 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

WAREGEM – Het stadsbestuur verwelkomt officieel zijn 40.000ste inwoner. Hiermee bevestigt Waregem zijn positie als vijfde grootste stad van West-Vlaanderen. Benjamin De Landtsheer en Chelsey