BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws, Ongevallen

Losgeslagen aanhanger belandt tegen gevel in Roeselare

Losgeslagen aanhanger belandt tegen gevel in Roeselare
Foto : PHD
Maandagmiddag werd de brandweerpost van Roeselare opgeroepen voor instortingsgevaar van een gebouw langs de Beversesteenweg in Roeselare. Bij aankomst werd vastgesteld dat een aanhangwagen om nog onduidelijke reden los kwam van een vrachtwagen en zich door een garage boorde. Door de klap is de garagepoort van de loods zo goed als verloren, een stuk van de voorgevel raakte zwaar beschadigd. Na een groot uurtje konden de brandweermannen terug naar de kazerne.
  Een bouwbedrijf was op weg van Ardooie richting Roeselare. Achterop transporteerde de vrachtwagen een mobiele stroomgenerator. Wanneer de bestuurder de bocht nam ging het mis en schoot de aanhanger los. Deze gleed over de baan en kwam tot stilstand in een loods van een ander bouwbedrijf. Door de klep kwam de grote garagepoort volledig krom te staan, een stuk van voorgevel en binnenmuur raakte zwaar beschadigd. In de loods waren enkele werknemers aan werk, deze raakten gelukkig niet gewond. Zij verwittigende de brandweer aangezien door de klap ook de elektriciteitskast van de loods beschadigd raakte en er zichtbaar scheuren waren in de voorgevel.  Bij aankomst van de Roeselaarse brandweer werd eerst gekeken hoe stabiel de buiten en binnenmuren waren. Gelukkig viel dat al bij al nog goed mee. De eigenaar van de loods beschikt over een zware kraanwagen, met behulp van deze kraanwagen werd de aanhanger voorzichtig uit de loods getrokken. Even vreesde men dat een metalen dwarsligger boven de opening van de garagepoort het ging begeven maar na een grondige controle bleek dat gelukkig niet het geval te zijn.  Snel werd duidelijk dat de binnen- en buitengevel gestut moesten worden, daarop werd versterking gevraagd van de technische container van de Roeselaarse brandweer. Deze beschikt over speciaal materiaal, onder andere voor het stutten van gebouwen. Met behulp van schoren en houten balken werden de gevels gestut en was de situatie zo goed als onder controle. De garagepoort bleef wel instabiel, maar deze werd niet verwijderd aangezien de loods niet meer afgedekt zou zijn. Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Op het eerste zicht bleek de koppeling en de veiligheid van zowel de vrachtwagen als aanhanger in orde te zijn. Het is al de tweede keer in 5 jaar tijd dat een aanhanger tegen deze gevel botst. Gelukkig stond de kraanwagen, die nog geen 5 weken oud is, niet in de loods, anders had ook deze grote schade opgelopen. Door de klap raakte de elektriciteitscabines van de loods beschadigd, de brandweer sloot deze voor alle veiligheid af. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juli 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws, Ongevallen