BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bomalarm in het station van Kortrijk

Bomalarm in station van Kortrijk
Foto / artikel : NDZ
Woensdagnamiddag omstreeks 14u15 werd het station van Kortrijk ontruimd naar aanleiding van een bomalarm.  Een man die naar verluidt verward overkwam zou in de onmiddellijke omgeving van het station verschillende keren geroepen hebben “Bomalarm, bomalarm, terroriste”, waardoor omstaanders meteen de politie verwittigden.  Er kwam een indrukwekkende politiemacht ter plaatse die zowel het stationsgebouw als de verschillende klaarstaande treinen ontruimden.  Alle in- en uitgangen naar het station werden afgesloten, waarop de politie het gebouw grondig doorzocht.  Daarbij werd niets verdachts aangetroffen, waardoor een klein uurtje later het stationsgebouw en het treinverkeer terug konden vrijgegeven worden. De bommelding kwam er net op het moment dat ter hoogte van de fietsenstalling aan de achterzijde van het station een persmoment ten einde liep aangaande de daling van het aantal fietsdiefstallen in de stationsbuurt, waarop onder meer Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) alsook schepen van mobiliteit Axel Weydts (SP.A) aanwezig waren.  Ook zij dienden meteen het gebouw te verlaten. Volgens spoorwegnetbeheerder Infrabel liepen door het bomalarm vooral de treinen van Lijn 69 (Kortrijk-Poperinge), Lijn 66 (Brugge-Kortrijk) als die op Lijn 75 (Gent-Sint-Pieters – Rijsel) vertragingen op van 20 minuten tot een halfuur, maar tegen halfvijf verliep het treinverkeer terug normaal. Voor heel wat treinreizigers die door het bomalarm gestrand waren in het station en niet konden vertrekken, zat er niets anders op dan afwachten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 augustus 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd