BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurne neemt afscheid van populairste gezicht van de Ezelsfeesten tijdens emotionele uitvaartdienst

Foto NSK
Foto NSK
Zaterdagmorgen is in de Kuurnse Sint-Michielskerk massaal afscheid genomen van het populairste gezicht van de Ezelsfeesten. Jacques Neyrinck overleed vorige week vrijdag ten gevolge van een slepende ziekte. We zullen hem ons dan ook eeuwig herinneren als de man die altijd een lach op zijn gezicht toverde, hoe hij zich ook voelde op dat moment.  Zoals het protocol van de Orde van de Ezel het voorschrijft werd zaterdagmorgen dan ook op een passende manier afscheid genomen van een letterlijk en figuurlijk groot man.  Als laatste eerbetoon aan hun member Jacques Neyrinck vormde de orde van de Ezel dan ook ter hoogte van het portaal van de kerk een erehaag.  Ook de kist werd eveneens door enkele members van de orde de kerk binnengedragen.  Ook zijn beste vriend Marc Van Wonterghem van het gelijknamige huis Van Wonterghem die momenteel geniet van vakantie in Frankrijk onderbrak  speciaal voor deze uitvaartdienst zijn vakantie om erbij te kunnen zijn.  Tijdens een emotionele toespraak prees hij dan ook zijn boezemvriend voor alles wat hij ooit voor hem en voor Kuurne had betekend.  Hij haalde tevens ook aan in zijn toespraak dat Jacques een standbeeld verdient voor alles wat hij ooit deed.  Daarnaast werden de aanwezigen ook toegesproken door dochter Tine, broer Hubert, Eddy Lafaut van de orde van de Ezel, burgemeester Francis Benoit en een lid van Jack and the Tramstations die plechtig beloofde aan hun overleden stichter dat zijn werk zal worden verder gezet.  Gezien de oproep van de familie werden nauwelijks bloemen neergelegd aan de kerk, gezien eerder deze week al werd gevraagd aan iedereen  die daar plannen toe had om als laatste eerbetoon aan jacques een gift te doen ten gunste van Netwerk Palliatieve Thuiszorg op het rekeningnummer BE 04 7765 9217 8431.
Foto NSK
Foto NSK
   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op