BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Branden, Nieuws

Brand in silo in Wielsbeeks bedrijf

Brand in silo in Wielsbeke
Foto : NGS
Dinsdagavond werd de brandweerpost van Waregem opgeroepen voor een brand in een silo bij Bospan, een divisie van Unilin in de Breestraat in Wielsbeke. Door de brand was ook een deel van de elektriciteit uitgevallen. Hierdoor konden de pompen die zorgen voor het interne blussysteem niet worden gebruikt. Bij aankomst van de hulpdiensten werd er meteen versterking opgeroepen van diverse omliggende korpsen uit de Fluvia zone zodat de watertoevoer voor het blussen niet in het gedrang kwam. De productie in het bedrijf werd stilgelegd. Hoe groot de schade is kon nog niet worden vastgesteld. De brandweer bleef een hele tijd aanwezig om na te blussen. De politie sloot de Breestraat in beide richtingen af en voorzag in een omleiding.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 september 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Branden, Nieuws