BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Buurtbewoners krijgen inspraak rond speeltoestel

Buurtbewoners krijgen inspraak rond speeltoestel
Foto : NGS
Zaterdagvoormiddag werden alle bewoners van de wijk Rozenhof in Sint-Eloois-Vijve uitgenodigd voor een inspraakmoment rond het speeltoestel en de zandbak in de wijk. Op de vorige uitnodiging veertien dagen geleden waren enkel de bewoners met kinderen uitgenodigd en hadden enkele bewoners zich vergist van uur waardoor de opkomst toen wat aan de lage kant was. Waregemse Schepen van Jeugd Jo Neirynck had toen beslist om een nieuw inspraakmoment te organiseren en tevens alle bewoners van de wijk uit te nodigen. Het huidige speeltoestel zal worden verwijderd omdat het niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen en wordt vervangen door nieuwe toestellen, aangepast aan de leeftijd van de kinderen uit de buurt. Dat ook de zandbak wordt weggehaald was voor veel aanwezigen zeer goed nieuws. Enkele ouders waren bang om hun kinderen er in te laten spelen omdat deze meer dienst doet als grote kattenbak. In een nieuw inspraakmoment die wordt georganiseerd komt de Schepen nogmaals terug en wordt opnieuw iedereen uitgenodigd waarbij men inspraak krijgt welke nieuwe speeltoestellen er in het voorjaar zullen geplaatst worden. Er wordt niet alleen aan de kinderen gedacht, voor de ouders die hun kinderen vergezellen zal er een zitbank worden geplaatst. Ook de veiligheid rond het speelpleintje wordt verhoogd, er wordt een klein haagje voorzien zodat de rijweg en het plein van elkaar gescheiden worden zodat de kinderen niet zomaar vanop het plein de straat kunnen oplopen. Hiermee wordt ook het probleem verholpen dat auto’s zich zomaar op het speelplein kunnen parkeren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 november 2016
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

WAREGEM – Het stadsbestuur verwelkomt officieel zijn 40.000ste inwoner. Hiermee bevestigt Waregem zijn positie als vijfde grootste stad van West-Vlaanderen. Benjamin De Landtsheer en Chelsey

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen