BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Werken nieuwe Leiebrug in Wervik schieten goed op.

Werken nieuwe Leiebrug in Wervik schieten goed op.
Foto: Filip Vanloo
Begin volgende week komt het eerste ponton aan met onderdelen voor de nieuwe Leiebrug in Wervik. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV laat deze onderdelen over het water aanvoeren vanuit het staalatelier in de haven van Gent. Op de kaaimuur ter hoogte van de Bootweg zal de aannemer de verschillende stukken monteren. De huidige brug in Wervik is te laag voor grotere schepen met 3 lagen containers. Daarom zal een nieuwe brug worden gebouwd met een vrije doorvaarthoogte van minstens 7 meter. De Leie wordt ook verbreed zodat grotere schepen door kunnen. Waterwegen en Zeekanaal NV maakt van de gelegenheid gebruik om de omgeving van de Leie te verfraaien. Het jaagpad wordt een mooie wandelboulevard voor fietsers en voetgangers. Er is ruimte voor nieuwe projectontwikkelingen langs het water en er komen ook parkeerplaatsen bij die de parkeerdruk in Wervik wat zullen verlichten. Na afbraak van de oude brug, wordt de nieuwe brug op een ponton geplaatst en op zijn plaats gebracht. De baggerwerken stroom opwaarts zijn intussen ook afgerond. Er werd gevreesd dat men oorlogsmunitie zou aantreffen maar deze werden bij de baggerwerken niet gevonden. Wel werd een Duitse helm uit WO II gevonden, alsook een kruik uit de 15de eeuw en een kandelaar uit de 12de eeuw, aldus Dries Depreeuw van Waterwegen en Zeekanaal. De gevonden voorwerpen zullen wellicht in het voorjaar van 2017 worden tentoongesteld. Nu moeten nog baggerwerken gebeuren stroomafwaarts.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 december 2016
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws