BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Sport

Flanders Horse Expo viert tiende verjaardag

Foto NSK
Foto NSK
Van 24 tot 26 februari staat de Flanders Horse Expo weer op de agenda. In 2017 viert de grootste paardenbeurs van de BeNeLux trouwens haar 10de verjaardag.  Het grootste event in zijn soort voor ruiter, menner, fokker en paardenliefhebber in de Benelux, trekt alle registers open om hét paardenevent voor elke paardenliefhebber nog aantrekkelijker te maken. Zo wordt voor het eerst een echte American Barn gebouwd door Amerikaanse schrijnwerkers.  In 2017 vinden ook de eerste edities van de Equi Talent Show en het Belgisch Kampioenschap Vlechten plaats. Ook de discipline Western krijgt terug een plaatsje op de Flanders Horse Expo na een jaartje afwezig te zijn geweest.  De populariteit van het westernrijden groeit immers en is ook in ons land aan populariteit aan het winnen. Op de Flanders Horse Expo zullen dan ook een aantal snelheids- en behendigheidsproeven te zien zijn zoals Barrel Racing, Flag Racing en Pole Bending.   Daarnaast komt er ook een extra wedstrijdpiste zodat nog meer sport kan gebracht worden op de Flanders Horse Expo.  Naast de internationale springcompetitie op twee sterren niveau en de nationale men- en horseballwedstrijd zal de nationale dressuurwedstrijd op Prix Saint George niveau uitgebreid worden en over twee dagen gereden worden. Er wordt eveneens een demonstratie Working Equitation gereden onder leiding van de wereldkampioen en er wordt kür op muziek gereden met barokke paarden tijdens de MCI dressuurwedstrijd. Ook voor de springruiters worden extra proeven ingericht, waaronder een aantal proeven voor pony’s. Naast alle wedstrijden, shows en demonstraties die zich afspelen in de verschillende pistes, is de Flanders Horse Expo bovenal een beurs. In het expo-gedeelte vinden paardenliefhebbers alles, van zadels en bitten over paardentrailers, paardenreizen tot informatie over verzorging,  paardenvoeding enz. En natuurlijk is er ruimte voor seminaries, clinics en lezingen. Meer info over de Flanders Horse Expo is te vinden via www.flanders-horse-expo.be.
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 februari 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Sport