BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Ernstige verkeershinder na gekantelde vrachtwagen op het Ei van de R8 in Kortrijk

Ernstige verkeershinder na gekantelde vrachtwagen op het Ei in Kortrijk
Foto: NDZ
Op het EI rond Kortrijk is maandagmorgen omstreeks omstreeks kwart voor elf een vrachtwagen gekanteld.  De chauffeur raakte daarbij lichtgewond en werd door de brandweer uit zijn cabine geholpen.  Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagen – die geladen was met aarde – een fikse bocht op de wisselaar verkeerd inschatte en op zijn zijkant belandde. Daarbij kwam ook een deel van de aarde op de rijbaan terecht. Gedurende lange tijd was aan de oprit naar de R8 slechts de pechstrook vrij, terwijl op de wisselaar zelf al snel een rijstrook kon vrijgemaakt worden. Bij het ongeval sloeg de mazouttank van de vrachtwagen lek, maar de brandweer kon de lekkende mazout snel indammen en pompte daarna het goedje over.  De gekantelde vrachtwagen raakte bij het ongeval ook een praatpaal, die weggeslingerd werd. Een voorbijrijdende privé-ambulance kon deze niet meer ontwijken en liep schade op aan de onderzijde van de wagen.
Ernstige verkeershinder na gekantelde vrachtwagen op het Ei in Kortrijk
Foto: NDZ
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2017
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws, Ongevallen
Domino opent deuren

Domino opent deuren

KORTRIJK – Er is een nieuw ambachtelijk baken van smaak en inclusie in de stad. Bakkerij “Domino” opent haar deuren in de Filips van de

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen