BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Organisatie achter Sky Wonder blikt tevreden terug op geslaagde eerste editie

Foto NSK
Foto NSK
De organisatie achter Sky Wonder, de luchtvaartbeurs voor kleine luchtvaartuigen blikt tevreden terug op zijn eerste editie. “In totaal mochten we afgelopen weekend zo’n 3000 bezoekers verwelkomen”, vertelt Veerle De Backere van Kortrijk Xpo, “Een bezoekersaantal die ver boven onze verwachtingen ligt alvast.  Ook onze exposanten kijken eveneens terug op een zeer geslaagde eerste editie.”  Naast ULM vliegtuigen, helikopters, gyrocopters en vele andere toestellen die tot de verbeelding spreken kon je op de eerste editie van Sky Wonder eveneens terecht voor meer info over ballonvaren, zweefvliegen en tal van andere minder bekende takken uit de luchtvaart.  Daarnaast was er op de  gloednieuwe beurs ook heel wat aandacht voor drones en modelbouw en kregen de bezoekers ook de kans om zich te wagen aan een heuse vlucht in een flightsimulator.  Freelance ballonvaarders Jonas Roelens en Ramses Vanneste van het bedrijf Skaai uit Zwevegem wilden op hun stand de bezoekers van de beurs warm maken voor het ballonvaren.  Ondanks het bedrijf uit Zwevegem met een vijftal ballonteams vooral in Vlaanderen actief is tijdens de zomermaanden, ruilt het tijdens de winter graag Vlaanderen in om vluchten uit te  voeren boven onder meer Portugal, Catalonië, de Alpen en de Dolomieten.  Onlangs voerde Skaai eveneens de eerste expeditie ballonvlucht uit in Madagascar, een unicum gezien in dat land nog nooit eerder een ballon had gevlogen. Gezien de geslaagde editie van afgelopen weekend, komt er ongetwijfeld volgend jaar een vervolg op Sky Wonder.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
       

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving