BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Broedende vogel legt bouwplannen van Kuurns bedrijf stil

Broedende vogel legt bouwplannen van Kuurns bedrijf stil Het familiebedrijf Linum Europe NV had plannen om met het zusterbedrijf Plasti-Bac eind 2018 te verhuizen naar een nieuwe site in de Pieter Verhaeghestraat gelegen op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord II. Het gemeentebestuur van Kuurne besliste in samenspraak met de intercommunale Leiedal en het milieuadviesbureau daar anders over. Reden is een broedende kuifleeuwerik die er zich heeft genesteld. De kuifleeuwerik is namelijk een beschermde vogel. Door de broedplannen van de vogel ziet Linum Europe en Plasti-Bac zich verplicht om enkele maanden langer hun kantoren aan de Vijverhoek te behouden. Het bedrijf werd per brief door de gemeente Kuurne en een bijgevoegde nota van het milieuadviesbureau op de hoogte gebracht van de beschermde broedvogel op hun terreinen. Wie die vogel daar opmerkte is niet duidelijk. De bouwplannen die het Kuurnse bedrijf had gepland liggen ten minste tot 30 juni stil.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 april 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Algemeen Nieuws, Nieuws