BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Tessa Wullaert neemt de eerste Gouden Schoen in ontvangst

Tessa Wullaert, de 23-jarige spits van VfL Wolfsburg en ster van de Red Flames mocht tijdens het Gala van de Gouden Schoen voor vrouwen, de eerste Gouden Schoen voor vrouwen in ontvangst nemen. Na het winnen van de Gouden Sparkle (onofficiële gouden schoen) in 2015 is het ondertussen al de 2de persoonlijke prijs voor de nog maar 23-jarige spits. Tessa haalde het in Lint voor Janice Cayman en Aline Zeler. De complete aanvalster pakte in Duitsland de beker en gaf een assist in de finale van de Champions League. Gestaag klom ze op in de West-Vlaamse clubs (Ingelmunster, Harelbeke, Zulte Waregem) en al snel viel ook een uitnodiging voor de jonge Red Flames in de bus. Via de U15, U17 en U19 maakt ze ondertussen al een zestal jaar deel uit van de Belgian Red Flames.

Topschutster

Bovendien is ze met 28 doelpunten nu al co-topschutster aller tijden met Aline Zeler, al wordt verwacht dat Tessa Wullaert de komende jaren dat record zal verpulveren. Het doel weet de aanvalster maar al te goed staan. “We hebben er een jaar voor gewerkt en toen het in de voorlaatste match beslist was, gaf dat wel kippenvel.” “We hebben de grondsteen gelegd voor het vrouwenvoetbal, na de goede prestaties van vorig jaar. Ik denk dat deze prijs in de toekomst nog belangrijker kan worden. Het is nu aan ons om te blijven presteren, we zijn op de goede weg.” Aldus Gouden kersvers Schoen Tessa Wullaert. Het gemeentebestuur van Wielsbeke nodigde de Duitse spits en inwoonster van Wielsbeke dan ook uit op het gemeentehuis voor een officiële ontvangst.

Tessa Wullaert neemt de eerste Gouden Schoen in ontvangst
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 april 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws