BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Hulpdiensten redden paard uit gracht

Hulpdiensten redden paard uit gracht
Foto: NDZ
Zondagvoormiddag kwam langs de Leie tussen Marke en Kortrijk een paard in een gracht terecht. Dat gebeurde toen twee paarden met hun amazone op wandel waren langs de Leieboorden. Toen op zeker ogenblik één van beide paarden van het gras naast de gracht wou proeven, liep het mis. De hengst gleed uit en kwam in de drassige gracht terecht. Ook de amazone kwam in de gracht terecht, maar bleef ongedeerd. De brandweer werd verwittigd en kwam onder meer met een kraanwagen ter plaatse om het onfortuinlijke dier uit de drassige beek te trekken. Met vereende krachten kon het dier na enige tijd uit de gracht getrokken worden. Nadat de hengst even kon bijkomen van de verdoving, stond het kort nadien terug recht en liep het door de wei.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 mei 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws