BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Ongeval op de R8 met de Brugsesteenweg in Kuurne

Ongeval op de R8 met de Brugsesteenweg in Kuurne
Foto: NDZ
Op het kruispunt van de R8 en de Brugsesteenweg kwam het dinsdagavond rond halfnegen tot een zware botsing tussen drie voertuigen. Een Skoda die de R8 volgde richting Harelbeke kwam er in botsing met een Kia die de Brugsesteenweg volgde en richting Kuurne reed. Ook een Renault die op de Brugsesteenweg reed richting Kortrijk, deelde in de brokken. De bestuurster van de Skoda raakte bij het ongeval lichtgewond, terwijl zowel de bestuurster van de Skoda en die van de Renault er met de schrik vanaf kwamen. Door de zware botsing op het kruispunt belandde de Skoda aan de overzijde van het kruispunt. Vooraleer de wagen tot stilstand kwam, maaide deze nog een verkeerslicht aan de andere kant van het kruispunt omver. Hierdoor waren de verkeerslichten op het kruispunt en die aan de overzijde defect. Na de vaststellingen door de autowegenpolitie kwam de brandweer nog met een tankwagen ter plaatse voor het reinigen van het wegdek, dat bezaaid lag met brokstukken en olie. Volgens getuigen zou de Skoda het rode verkeerslicht genegeerd hebben en ligt dit aan de basis van het ongeval.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 mei 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op