BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Kuurne: Beestenboel brengt kunst en natuur samen

Foto NSK
Foto NSK
Sinds woensdag duiken op diverse plaatsen in het gemeentecentrum van Kuurne reusachtige dieren op.  Onder meer aan het gemeentehuis, langs de Leie én in het Vlaspark die  vanaf heden vrij toegankelijk is voor het grote publiek kunnen de reusachtige dierenkunstwerken naar de hand van postbode en kunstenaar David Duits worden bezocht.  In het jaar 2015 startte de gemeente Kuurne met cultuur langsheen het jaagpad van de Leie naar aanleiding van de Grote VerLEIEding, het grootschalige event dat het einde van 20 jaar Leiewerken in Kortrijk en omgeving inluidde.  “Omdat het cultuurproject gesmaakt werd zowel in als buiten Kuurne, nam de gemeente het initiatief om hierop verder in te zetten, met oog voor Kuurns talent.” licht Francis Benoit, burgemeester en bevoegd voor cultuur toe, “ In 2016 zorgde Nesten voor een cultureel visitekaartje langs de Leie. Dit jaar viel de keuze voor David Duits, een gerenommeerd graffiti en airbrush artiest met Kuurnse roots”.   David Duits exposeert zijn nieuwste creaties in een kunstroute. De dieren nemen je mee langsheen mooiste groene plekjes rond de dorpskern, de Kuurnse Leieoevers en het gloednieuwe Vlaspark.    “Ik droomde altijd al om iets te creëren langs de Leie.”, vertelt David Duits, kunstenaar, “ Ik was blij toen Kuurne me de opdracht gaf. Ik vind het enorm tof om eens met mijn kunstwerken naar buiten te kunnen treden in mijn eigen gemeente.”  De kunstwerken staan opgesteld langs de twee kilometer lange linker Leieoever van de Nieuwe Brug tot aan de Ringlaan. In het centrum spot je de dieren langs de kerk, aan het gemeentehuis en aan parking Damier en in het nabijgelegen Vlaspark en zijn gratis te bezichtigen.  Woensdagavond werden de kunstwerken officieel voorgesteld aan het grote publiek bij een hapje en een drankje.  De kunstwerken zijn nog tot en met 15 november te bezichtigen.
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juni 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving