BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Gratis festival P’Latse doen weet Soulsister te strikken als hoofdact

Foto NSK
Foto NSK
De organisatie achter P’ Latse doen heeft vrijdagavond de affiche bekend gemaakt van de zevende uitgave van het gratis festival die dit jaar doorgaat op zaterdag 8 juli op en rond het marktplein van Kuurne.   Nieuw dit jaar is dat p’latse doen het met een podium minder moet gaan stellen in tegenstelling tot voorgaande edities.  “Naast het hoofdpodium is er ook nog het zijpodium die zijn plaats krijgt in de tent achter jeugdhuis TAP.”, vertelt Deef Vanquackebeke van p’Latse doen, ” Daar kunnen festivalgangers terecht voor onder meer stevige gitaarmuziek, metal en punkrock . Absolute headliner daar is Fleddy Melculy.  Dé Belgische metalsensatie van het moment! Met wat radiohitjes op zak en heel wat mooie festivals op hun afgewerkte lijstje, waaronder Pukkelpop, Graspop en TW Classic! Verder zal op het zijpodium ook RHEA, Diesel Junk met Kuurnenaar Ben Mussely, Page Down uit Kortrijk, Escape Elliott en opener The Lit Life’s Death uit Menen te zien zijn.  Dit jaar leggen we echter wel de focus op een nieuwe en uitgebreide terraszone voor het gemeentehuis. Een fijn ingerichte zone met eet- en drankgelegenheden in een mooi kader.  Daarnaast in ons gamma blijft uiteraard onze eigen p’LatseDoen – burger, die dit jaar te verkrijgen zal zijn in 3 versies: original , spicy en veggie.”   Op het hoofdpodium van P’ Latse doen staan dan weer toppers als Zinger (winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel), Wally (had al een dikke hit te pakken met Misère én is ook wel gekend als de gitarist bij Tourist LeMC), Sperwer uit Kortrijk, Forward uit Moen en Ladies’ Fantasies Club die p’Latse doen dit jaar openen.  Absolute publiekstrekker dit jaar is ongetwijfeld Soulsister. De band viert trouwens deze zomer zijn 30ste verjaardag en zal op tal van festivalpodia te zien zijn, waaronder dus ook in Kuurne!  Ook dit jaar wordt p’Latse doen afgesloten met een DJ – act gebracht door DJ SNES uit Menen.   De West-Vlaamse DJ-god is trouwens heel  vaak te horen op MNM.  Vorig jaar kreeg P’Latse doen nog de Kuurnse cultuurprijs toegewezen nadat de 5-koppige jury het festival vooral prees voor hun inzet en om elk jaar opnieuw  tijdens hun gratis festival tal van grote namen naar het Kuurnse gemeentecentrum te halen.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 juni 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag