BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Verdwenen kleuter van vier verdronken in het Gavermeer te Harelbeke

Foto NDZ
Foto NDZ
Een verdwijning van een kleuter van vier is woensdagavond fataal afgelopen in het provinciaal domein de Gavers te Harelbeke.  Nadat het jongetje uit Hulste met zijn mama richting het Gavermeer was getrokken  om er ter hoogte van de strandzone te genieten van het mooie zomerweer liep het fout. Aanvankelijk speelde de kleuter rustig aan de oever van het meer, maar toen hij plotseling een half uur later nergens meer te bespeuren was sloeg de moeder van het kind alarm naar de hulpdiensten.  Deze rukten massaal uit naar de plaats van de verdwijning  waarna een grootscheepse zoekactie volgde in de wijde omgeving waar het kind verdwenen was.  Ook de Cel Vermiste Personen werd daarbij verwittigd.  Terwijl de hulpverleners aan de grond met man en macht zochten in onder meer de aanpalende bossen en aan de waterlijn achter het verdwenen kind kregen zij de luchtsteun van een helikopter van de federale politie.  Agenten van de politiezone Gavers kamden dan weer de weg uit vanaf het Gavermeer tot aan de woning van het kind in Hulste naar een spoor van de kleuter, terwijl de brandweerzone Fluvia dan weer naast enkele duikers ook een sonarboot inzette om de omgeving waar het kind was verdwenen op het water af te zoeken.    Bij nazicht van de camerabeelden die werden gedraaid op de plaats van de verdwijning was alvast duidelijk dat het jongetje omstreeks 17.10 uur nog aanwezig was op de plaats waar het verdween.   Omstreeks 19.00 uur woensdagavond volgde echter de dramatische ontknoping van deze verdwijningszaak en werd het vierjarig jongetje levenloos aangetroffen in het water van het Gavermeer.   Om de juiste doodsoorzaak te bepalen van de kleuter laat het parket nog een autopsie op het lichaam uitvoeren om andere doodsoorzaken uit te sluiten, maar hoogstwaarschijnlijk is het kind verdronken.
Foto NDZ
Foto NDZ
     

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juni 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,