BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Belgocontrol neem verkeersleiding over van luchthaven Wevelgem

Belgocontrol neem verkeersleiding van luchthaven Wevelgem over
Foto: FVL
De luchthavenbeheerder en Belgocontrol hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor de luchtverkeersleiding. Al enkele maanden kunnen vliegtuigen in Wevelgem alleen nog landen en opstijgen op zicht omdat de grondapparatuur niet aan de Europese regels voldoet. Heel wat zakenvluchten moesten daardoor omgeleid worden. Maar dat probleem is nu dus van de baan. Belgocontrol zal de luchtverkeersleiding voor zijn rekening nemen en de apparatuur aanpassen aan de Europese normen. Het autonoom overheidsbedrijf is al actief in de luchthavens van Antwerpen, Brussel-Nationaal, Charleroi, Luik en Oostende. En nu dus ook in Wevelgem. Er is heel veel geld mee gemoeid, maar de luchthaven kan rekenen op subisies van de Vlaamse overheid. Er zullen tien mensen van Belgocontrol werken op de luchthaven, verkeersleiders en meteorologen. Het bedrijf Luxaviation dat vliegtuigen verhuurt, verkoopt en onderhoudt is tevreden met het akkoord. De voorbije maanden moesten ze een pak vluchten schrappen of omleiden, en dat kost handenvol geld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 juli 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert