BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

38ste editie internationaal vuurwerkfestival Knokke gewonnen door Oostenrijk

Foto NSK
Foto NSK
SteyrFire Fireworks uit Oostenrijk is afgelopen vrijdag uitgeroepen door de jury tot winnaar van de 38 ste editie van het internationaal vuurwerkfestival van Knokke.  Sinds donderdag 17 augustus werd om de twee dagen een vuurwerkshow opgevoerd op het Knokse strand die iedere keer opnieuw een massa kijklustigen naar Knokke lokte. In totaal een 42.000 kijklustigen woonden de afgelopen week de prestigieuze wedstrijd voor landenteams bij.  Howard & Sons Pyrotechnics uit Australië mocht daarbij vorige week donderdag de spits afbijten, gevolgd op zaterdag door Rozzi Fireworks uit de USA.  SteyrFire Fireworks uit Oostenrijk die uiteindelijk dit jaar de winnaar werd was maandag aan de beurt en op woensdag 23 augustus mocht Parente Fireworks uit Italië als laatste deelnemer de wedstrijd afsluiten.   Winnaar SteyrFire uit Oostenrijk die afgelopen vrijdag de winnaar werd in Knokke werd enkele weken terug ook al uitgeroepen tot laureaat van het prestigieuze concours in Monaco. Wie afgelopen maandag de vuurwerkshow van het Oostenrijkse bedrijf bijwoonde zal het dan ook eens zijn met de keuze van de jury.  Als thema van hun show koos het bedrijf voor ‘Magic Musicals’ die de kijklustigen meenam doorheen de mooiste scènes van enkele wereldberoemde musicals zoals ‘Belle En Het Beest’ en ‘West Side Story’. Vrijdagavond mocht de winnaar van vorig jaar, HC pyrotechnics uit België het internationale vuurwerkfestival afsluiten al liep dit niet meteen van een leien dakje.  Net toen de show van start ging gaan sloeg het noodlot toe.  Vermoedelijk een stroompanne zorgde ervoor dat het geluid uitviel en dat ook geen enkele vuurpijl de lucht in ging, wat niet meteen op veel sympathie van de vele aanwezige kijklustigen kon gaan rekenen.  Terwijl de organisatie er alles aan deed om als nog het euvel op te lossen zodat de show toch nog van start kon gaan, luidde vanop de zeedijk een luid fluitconcert van diverse aanwezigen.  Met een tiental minuten vertraging kon de show als nog van start gaan, al moet bekend worden dat de korte vertraging meer dan het wachten waard was.  Net als de vier voorgaande vuurwerkavonden  werd opnieuw een vuurwerkshow van wereldklasse vertoond.  Door de vele aanwezigen die telkens de vuurwerkshows bijwoonden was er telkens zware verkeershinder op de toegangswegen naar Knokke, maar dat namen de vele kijklustigen er graag bij.  Het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke behoort  alvast tot de absolute wereldtop.   NSK_Knokke_winnaarkopie
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 augustus 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws