BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Vliegveld Wevelgem zet de deuren open naar aanleiding van 100 ste verjaardag

Foto NSK
Foto NSK
Iets meer dan 5000 bezoekers zijn zaterdag een kijkje komen nemen op het vliegveld van Wevelgem naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van het vliegveld. Naar aanleiding van deze 100 ste verjaardag waren tal van activiteiten gepland. Een van deze activiteiten was onder meer een fietstocht ‘Militaire acrobaten in de lucht’, uitgewerkt door de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk. Tijdens deze fietstocht keerden de deelnemers 100 jaar terug in de tijd en verkenden een aantal plaatsen rond Kortrijk waar tijdens de Eerste Wereldoorlog Duitse militaire vliegvelden werden aangelegd. Daarnaast konden op het vliegveld zelf ook heel wat vliegtuigen en heli’s worden bewonderd. Een van deze heli’s was de Seaking die op heel wat bewondering van de aanwezigen kon rekenen. Daarnaast werden op zaterdag ook opnames gemaakt voor het VTM programma “Helden in de lucht”, de MUG – heli. Eveneens waren tal van demo’s voorzien. Wie er zaterdag niet kon bij zijn krijgt op zondag 27 augustus nog een kans om het vliegveld te bezoeken. Op zondag worden onder meer twee F 16 gevechtsvliegtuigen van de Belgische luchtmacht verwacht en is tevens ook de Seaking heli terug van de partij.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Palmprocessie Kuurne 2024

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 augustus 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en