BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Adembenemende show Totem van Cirque du Soleil nog tot eind oktober in Brussel

roller-skates-2kopie - kopie Van 1 september tot en met 29 oktober  slaat Cirque du Soleil zijn tenten op ter hoogte van  paleis 12 van Brussels Expo.  Het is de eerste maal dat het met zijn show Totem  die zeven  jaar terug in première ging en waarvan ondertussen ruim 2.300 voorstellingen werden gegeven Brussel aandoet.  Totem  neemt zijn bezoekers mee doorheen het ontstaan van alle leven, via amfibieën over aapachtigen tot de mens en werd geschreven en geregisseerd door Robert Lepage.   Aan de voorstelling die zo’n twee uur duurt nemen acrobaten deel uit 46 verschillende landen.  Wie Totem zag zal het ongetwijfeld met ons eens zijn en de mening delen dat Totem een wervelende show is waar de vaart er wel goed in gehouden word en waar de percusieve muziek, het prachtige decor en de spectaculaire acts het publiek meenemen tot de laatste minuut.  Zelfs nog voor het begin van de echte show warmen enkele clowns al het aanwezige publiek op in de spectaculaire circustent.   Een hilarische verdwijntruc van een bloem, het gooien met popcorn in het publiek of de over energierijke paparazzi fotograaf  die er met zijn fototoestel op los flitst, dit zijn maar enkele van de opwarmertjes die de clowns gebruiken.  Ook tijdens de show zelf worden de clowns als rode draad doorheen de diverse acrobatische acts ingezet.  Een van de spectaculairste optredens die te zien is tijdens de voorstelling van Totem vinden we terug in het tweede deel van de show.  Het betreft een rolschaats act gebracht door een man en vrouw op een trommel van amper 1,8 meter diameter  Nadat het duo eerst per boot het podium komt opgevaren wagen ze zich verder aan enkele gewaagde nummers.  Het waanzinnigste moment uit hun show is wanneer de vrouw met haar voeten waaraan rolschaatsen hangen zich  klemt in de schouders van haar partner terwijl hij rondtolt en zij stokstijf diagonaal ondersteboven mee met hem draait. Als of dat nog niet genoeg is volgt daarop nog een veel gewaagder moment wanneer beiden elkaar sensueel een halsband aandoen en zich zo met elkaar verbinden. Haar halsband wordt daarbij deels rond het hoofd gedaan waardoor zij razendsnel rond haar as tolt terwijl hij ronddraait op zijn rolschaatsen.  Een levensgevaarlijke act alvast waarbij de nek breken tot de mogelijke opties behoort.  Als slot van Totem worden de aanwezigen nog getrakteerd op een danschoreografie gebracht door alle deelnemende artiesten.  Zelfs het orkest die achter de kollissen zit wordt bij dit nummer betrokken. Tijdens de optredens van de diverse artiesten gelden er in de tent extreme veiligheidsmaatregelen. Zo is in de tent altijd een stabiele temperatuur en vochtigheidsgraad aanwezig.  En om af te sluiten nog een handig weetje, om Totem van de ene stad naar de andere te brengen worden 24 reusachtige trailers ingezet, een klus dus die niet in een uurtje is geklaard.  Alle info over Totem vindt u via www.cirquedusoleil.com/Brussels/Totem russian-bars-2kopie - kopie 21330768_10155742168194673_1985956614_okopie evolutionkopie finalekopie TOTEM-QUEBEC 21361995_10155742167874673_1906118850_okopie  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 september 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws