BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Atelier volledig in de as gelegd na felle brand

Foto NDZ
Foto NDZ
Zondagavond even na 19 uur woedde in de Wahisstraat te Menen een zware brand.  Een atelier gelegen achteraan een rijwoning werd daarbij volledig in de as gelegd.. Het was een buurman die als eerste de oranje gloed van de vlammen opmerkte en de hulpdiensten verwittigde. Die waren snel ter plaatse en werden geconfronteerd met een zware uitslaande brand, die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling. In het getroffen atelier waren heel wat auto’s aanwezig waaraan de eigenaar in zijn vrije tijd sleutelt. Wat precies aan de oorzaak ligt van de brand is onduidelijk. Naast het atelier die volledig verloren is door de brand liep ook de achterbouw van de buren schade op. De rijwoning van de eigenaar, die losstaat van het atelier, kon gevrijwaard worden. Eens het vuur onder controle was, liet de brandweer het gebouw gecontroleerd uitbranden. Als bij wonder raakte niemand gewond. Gedurende de bluswerken was de Wahisstraat afgesloten voor alle verkeer, dat plaatselijk omgeleid werd.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 november 2017
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te